Hyvä Joulumieli ja antamisen ilo

Syksyllä saimme yhteydenoton pariskunnalta, joka oli huolissaan lapsiperheiden ahdingosta ja halusivat auttaa. Keskusteluiden jälkeen he päätyivät antamaan 23 000 euroa vuoden aikana taivassalolaisten tarvitsevien perheiden auttamiseen. Suurin osan rahoista käytetään ruokalahjakortteihin, joiden tarkoitus on varmistaa perheiden mahdollisuus tarjota terveellistä ruokaa lapsilleen. Pienempi osa on ajateltu käyttää perhekummitoimintaan, jossa MLL:n kouluttama vapaaehtoinen on vanhempien tukena kuunnellen ja keskustellen.

Tällaisia perhekummeja toimii jo aika monta eri puolilla Varsinais-Suomea, mutta valitettavasti emme ole vielä löytäneet vapaaehtoisia, jotka asuvat tarpeeksi lähellä Taivassaloa voidakseen tavata perhettä siellä päin. Jos satut tietämään jonkun, joka voisi olla kiinnostunut, olisi erittäin hienoa, jos saisimme tietää.

Tämän huikean lahjoituksen tehnyt pariskunta toivoo, että muutkin joilla on taloudellisesti hyvä tilanne, tulisivat mukaan antamaan lapsille hyvän alun elämään.

Jokainen voi tietysti auttaa itselleen sopivimmalla tavalla; olemalla esimerkiksi vapaaehtoinen tukihenkilö lapselle, nuorelle, perheelle tai maahanmuuttajaäidille. Heille voi antaa aikaansa ja välittämistään. Toimimalla oman alueensa yhdistyksissä voi rakentaa yhteisöllisyyttä, joka on yhteiskuntamme perusta. Halutessaan antaa pienemmän rahalahjoituksen: Hyvä Joulumieli -keräys on helppo valinta. Keräyksellä hankitaan vähävaraisille lapsiperheille 70 euron ruokalahjakortteja, joilla he voivat ostaa ruokaa joulupöytään. Tänä vuonna MLL jakaa Varsinais-Suomessa 2000 ruokalahjakorttia ja sen päälle tulee vielä SPR:n jakamat lahjakortit. Todella moni lapsiperhe saa tuntea jonkun välittävän heistä. Vuosi 2016 on Hyvä Joulumieli -keräyksen 20. juhlavuosi. Tämän vuoden valtakunnallinen keräystavoite on 2 100 000 euroa, jonka avulla jaetaan lahjakortteja 30 000 perheelle.

Toinen tapa antaa joulun iloa on osallistua Aurajoen Nuorkauppakamarin toteuttamaan Joulupuu-keräykseen, jossa kerätään joululahjoja 0-18 vuotiaille lapsille ja nuorille. Näitä lahjatoiveita voi käydä hakemassa vaikkapa Perhetalo Heidekenin joulukuusesta.

Joulun aika on antamisen aikaa, mutta toivottavasti meillä säilyy hyvä joulumieli vuoden ympäri ja antaisimme vähintään hymyjä ja kiitoksia toisillemme aina tilaisuuden tullen.

 

Janina Andersson (toiminnanjohtaja, MLL:n Varsinais-Suomen piiri)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s