Joulu tulee tekemättäkin

Näin joulun alla löytää itsestään monia puolia.

Kauneimmissa haaveissaan ja tavoitteissaan joulun aika on yhtä kanelin tuoksua, kynttilöitä ja aitoa yhdessä oloa. Todellisuudessa saa kuitenkin itsensä liian usein kiinni nyppimässä roskia matosta, siirtelemässä koristeita paikasta toiseen, suunnittelemassa joulupöydän kattausta, toteuttamassa ”täydellistä joulua”.

Yhteen vuoden aikaan kasaantuukin monesti paljon odotuksia, toiveita ja tehtäviä. Siivotaan joka nurkka, kerran vuodessa tämäkin varasto. Tavataan ystäviä, niin pikkujouluissa, joulukonserteissa kuin glögin merkeissä. Muistetaan lähimmäisiä ja lähetetään heille kortit ja parhaimmassa tapauksessa tehdään ne vielä itse. Hellitään läheisiä lahjoilla. Venytetään rahapussia ja hankitaan kaikille jotain. Leivotaan itse kakut, piparit ja laatikot. Siinä välissä askarrellaan, koristellaan ja pyöritetään ihan tavallista arkea. Tämä kaikki 24 päivässä!

Joulu ei ehkä tunnu joululta ilman hössötystä. Joltain tämä kaikki onnistuukin hymyssä suin, toisilta hampaita kiristellen. Paljon helpompaa olisi kuitenkin tehdä näitä asioita tasaisesti vuoden jokaisena päivänä.

Joulukiireiden keskellä onkin hyvä muistaa, että kaikkea ei tarvitse tehdä ja apuakin on saatavilla. Ruuhkainen kauppareissu, laatikoiden paistaminen ja vessan siivous sujuu usein tehokkaammin ilman perheen pieniä apureita. Nämä ihanat pikkuapurit voikin hyvällä ja turvallisella mielellä jättää tällöin isompien apurien hoidettavaksi. Näissä tilanteissa hyvät apurit löytyvät esimerkiksi MLL:n hoitajista.

Kiireestä ja tohinasta huolimatta tai ehkä juuri siksi, joulu on mielestäni vuoden ihanin juhla. Tehdään siitä myös sellainen, kukin omalla reseptillään.

Satu

Kirjoittaja työskentelee lastenhoitotoiminnan koordinaattorina MLL:n Varsinais-Suomen piirissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s