Tuulan uudet tuulet

Tiedätkö sen tunteen, kun palaset alkavat loksahtaa paikoilleen?

Kun reilu kaksi vuotta sitten sain työn MLL:n Varsinais-Suomen piirillä ohjaajana ja sittemmin henkilöstökoordinaattorina, tunsin juuri niin. Kuopus oli juuri täyttänyt kaksi ja minun oli aika palata työelämään. Ei ollut paikkaa, johon palata, ja halusin muutenkin muutosta aiempaan. Halusin tehdä hyvää ja pohdin uudelleen kouluttautumista. Ei minua kuitenkaan ole tarkoitettu lähihoitajaksi, ei lääkäriksi tai sosiaalityöntekijäksi. Kun sitten löysin paikan, jossa saatoin auttaa muita ja silti käyttää omaa olemassa olevaa osaamistani, en miettinyt hetkeäkään. Poika sai hyvän hoitopaikan, tyttö aloitti toisen luokan hyvillä mielin, kun äiti oli tukenut koulun alkua kotona.  Minä pääsin olemaan hyödyksi myös kodin ulkopuolella, tekemään ajallani jotain ”aikuisten oikeaa”.

Kahteen vuoteen on mahtunut innostumisia ja onnistumisia, monta mahtavaa tarinaa, iloa toisten saavutuksista, myös turhautumisia ja monen monta seinää. Kaksi asiaa nousee selkeästi yli muiden. Ensinnäkin, mikään ei ole parempaa kuin nähdä asiakkaan riemu, kun hän saa toivomansa työpaikan. Tietää, että jollain naurettavan pienellä murusella on ehkä ollut mukana tuon tavoitteen saavuttamisessa. Toiseksi, unelmatiimi, jonka kanssa on jaettu paljon enemmän kuin kahteen vuoteen uskoisi mahtuvan. Iloja ja suruja, töitä ja kotiasioita sopivassa suhteessa. Ymmärtäen toinen toistamme ilman sanojakin. Sitä ei voi rahalla ostaa.

Meidän jokaisen osaaminen, ammattitaito, motivaatio ovat asioita, joita kannattaa vaalia ja joista kannattaa olla ylpeä. Tehdä kaiken, minkä itse voi, että kehittyisi lisää, pystyisi parempaan. Silti muuttamatta itseään tai viemättä itseään suuntaan, joka ei tunnu omalta. Siksi minun on tullut aika jättää tämä vaihe elämässäni taakse ja siirtyä taas uuteen. Yllättäen eteeni on tullut tilaisuus, jossa saan taas käyttää omaa osaamistani mutta silti oppia jotain uutta. Omalta alaltani, omalta tuntuvassa ympäristössä. Hyödyntäen sitä, mitä matkalla on jo tarttunut mukaan. Kiitollisena jokaisesta kokemuksesta, koska niiden ansiosta olen taas parempi versio itsestäni.

Ja taas, palaset alkavat loksahtaa paikoilleen.

Tuula

Kirjoittaja on toiminut Työllisty järjestöön-hankkeessa henkilöstökoordinaattorina ja siirtyy nyt uusiin tehtäviin toisaalle.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s