Kaksi ajatusta

Minulla on kaksi ajatusta, tai pikemminkin kaksi toivetta. Ensimmäinen on, että saisinpa joskus lapsen, jonka kanssa käydä vauvakahvilassa, vauvajumpassa, värikylvyissä ja työnnellä rattaita pitkin katuja. Lapsen kasvaessa muuttuisi vauvakahvila perhekahvilaksi ja jumpat muskareiksi. Antaisin lapsen taapertaa siksakkia katuja pitkin.

Toinen toiveajatukseni on, että minulla olisi aikaa olla vapaaehtoinen kaveri lapselle tai nuorelle. Antaisin hänelle aikani sekä tukeni olemalla paikalla, viemällä hänet pois arjesta johonkin kivaan, esimerkiksi leffaan tai kopittelemaan palloa. Vaikka teen jo nyt useita tunteja viikossa lapsi- ja nuorisotyötä partioharrastuksessani, olisi kiva saada olla välillä ihan vaan kaveri eikä aina auktoriteetti.

154187455897151

Puolitoista vuotta sitten päässäni ei ollut näitä kahta ajatusta. Silloin päässäni pärisi ainoastaan ajatus saada työpaikka ammattikorkeakoulusta valmistumisen jälkeen. Hain kymmeniin paikkoihin ympäri Suomea, ja monien hakemuksien jälkeen sain viestintäassarin paikan täältä MLL:n Varsinais-Suomen piiriltä. Muistan edelleen sen hetken, kun nykyinen esimieheni soitti minulle uudesta työpaikastani, istuin kahvilassa Porissa ja tajusin samalla, että tässä se on, paras mahdollinen työpaikka juuri nyt minulle.

Muistan myös, miten pääsin heti kolmantena työpäivänäni keräämään Kevätiloon rahaa Mamma Marakatin asussa. Äitini laittoi huutonauruhymiöitä, kun kerroin hänelle mihin olen menossa. Esimieheni Ulla taas nauraa aina, kun muistelee, miten löysi minut kuivaamasta kolmeakymmentä keitettyä kanamunaa piiritoimiston keittiöstä ensimmäisenä keväänäni.

wp_ss_20150402_0001

Enimmäkseen työpäiväni ovat koostuneet viestintätöistä (kerran kyllä leivoimme tikkupullataikinaa!), kuten tämän Arkisopan luomisesta ja päivittämisestä. Olen tehnyt esitteitä jos jonkinmoiseen toimintaan ja mainoksia kaiken maailman tapahtumiin. Niiden myötä ne kaksi ajatustani, oma lapsi ja kaverina toimiminen, ovat syntyneet päässäni: tiedän miten paljon tarpeellista ja usein ilmaista toimintaa tehdään koko piirin alueella yhdistyksissä ja piirin toimesta, lasten, nuorten ja perheiden hyväksi. Haluan myös osallistujaksi niihin! Ja antaa tukea kaipaavalle nuorelle aikaani! Ottakaa minut aikanaan paikkallisyhdistyksen viestintävastaavaksi!

onni-blogiin

Vaan niitä aikoja odotellessa lähden töihin seuraavaan järjestöön. Onneksi olen kylvänyt Onni-nalleja perheen jäsenieni koteihin, niin ei MLL pääse unohtumaan missään. Eikä se kyllä muutenkaan unohtuisi, niin hauskaa ja antoisaa tämä puolitoista vuotta ovat olleet huikeiden työkavereiden kanssa.

Onni löytyköön uudestakin arjesta!
– Maarit

Kirjoittaja työskenteli MLL:n Varsinais-Suomen piirissä viestintäassistenttina ensin Paikka auki -avustuksella, ja sen jälkeen kokopäiväisenä työntekijänä. Työtehtävinään hän on tanssittanut Onni-nallea Instagramissa, keittänyt Arkisoppaa sekä taittanut kymmeniä esitteitä piirin toiminnoista. Ja tehnyt vähän muutakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s