Keskikesän perhejuhla mökillä

Myös minulle, kuten niin monelle muullekin, ainut oikea juhannus on mökkijuhannus. Tänäkin vuonna kokoonnuimme yhteen lähisuvun ja ystävien kera äitini mökille. Parhaimmillaan meitä oli paikalla yhtä aikaa yksitoista aikuista ja yhdeksän lasta. Voitte vain kuvitella, että vilinää ja vilskettä riitti!

Lapset ja aikuiset pelasivat yhdessä sulkapalloa ja pesäpalloa. Kaivettiin matoja ja käytiin kalassa läheisellä joella. Saunottiin, uitiin ja grillattiin. Kaiken yhteisen puuhastelun ohessa vaihdettiin kuulumiset ja keskusteltiin henkeviä aikuisten kesken. Oli mukavaa, kun niin moni läheinen oli paikalla yhtä aikaa. Lasten pientä keskinäistä nahistelua lukuunottamatta keskikesän juhla sujui kaikkiaan varsin leppoisissa merkeissä.

maria juhannus1Luonnon kukoistaessa oli hyvä tehdä pieniä löytöretkiä lasten kanssa.

Tänä vuonna juhannus tuntui poikkeuksellisen lystikkäältä myös sään puolesta. Aurinkoa ja lämpöä riitti. Saimme kuopuksenkin päiväunille vapaaehtoisesti, ihme kyllä, sillä niin paljon ulkona puuhastelu isompien lasten kanssa vei energiaa. Kyllähän se niin on, että aktiivisella elämäntavalla myös uni maittaa.

maria juhannus2

Mummin reipas apulainen.

Juhannuksen juhlintaa varjostivat hieman lähipiirissä tapahtuneet sairastumiset ja muut huolet. Päätimme kuitenkin, että lasten takia murehditaan niitä vasta juhannuksen jälkeen. Tämä sai minut pohtimaan myös aikuisuuden ja vanhemmuuden olemusta lasten suojelijana. Lapsia on hyvä suojata aikuisten murheilta ja taata heille onnellisia hetkiä yhdessä läheisten kanssa, niin arjessa kuin juhlassakin. On hyvä itsekin pysähtyä hetkeksi nauttimaan yhteisistä hetkistä. Koskaan kun ei voi tietää, että mitä huominen tuo tullessaan.

Yhteinen mökkijuhannus on kovin rakas perinne, jota toivottavasti saamme vaalia vielä vuosia eteenpäin. (Eipä lapsia taida sitten enää teini-iässä kiinnostaa mökkeily sukulaisten seurassa..)

maria juhannus3

Grillin ääressä vierähti tovi jos toinenkin. Lepattavan liekin tanssi puiden lomassa on hypnoottista katseltavaa.

Eikä siinä, etteikö kaupunkijuhannuksessakin olisi puolensa. On ainakin vähemmän hyttysiä. Nyt on koko perhe enemmän tai vähemmän kutisevilla paukamilla varusteltu.

 

Ihanaa kesää kaikille, nauttikaa läheistenne seurasta!

Maria

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s