Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa…

Piikkiön Terhokerhossa askarrellaanKolmas vuoteni leikkilähettinä käynnistyy pian ja nyt on hyvä hetki pysähtyä miettimään mitä tähän asti on tehty ja saavutettu, sekä mitä kaikkea on vielä edessä.

Tiedätkö mikä yhdistää Koski TL:ä, Pyhärantaa, Paimiota, Oripäätä ja Pöytyää? Näissä kaikissa kunnissa käynnistyy vielä tämän vuoden aikana Terhokerho, jolloin jokaisessa Varsinais-Suomen kunnassa on ikioma Terhokerho. Meillä on nyt Varsinais-Suomessa yhteensä 27 Terhokerhoa 22 kunnassa. Olen myös saanut huomata, ettei ole olemassa kahta samanlaista kerhoa vaan jokainen Terhokerho on omanlaisensa. Myös minun työpäiväni ovat hyvin erilaisia, tosinaan ajelen autolla pitkin Varsinais-Suomea ja sitten on taas niitä toimistopäivä, jolloin hoidan tilastointia, raportointi ja naputtelen konetta vastatessani sähköposteihin. Ihmeellistä ja välillä vähän kummallistakin on tämä leikkilähetin työ, mutta silti tykkään tästä työstäni, jossa saan innostaa eri-ikäisiä ihmisiä heittäytymään leikin maailmaan.

Ihme ja kumma – Mitäs Terhokerhoissa tapahtuu?

Tässä askarrellaan yhdessä Piikkiön Terhokerhossa.

Terhokerhoissa tutkitaan esimerkiksi sitä miksi puupalat eivät pysy pallon päällä, miltä ikäihmisen iho tuntuu lapsen tunnustellessa kämmenselkää. Ollaan myös tutustuttu satujen, tarinoiden, esineiden ja kuvien avulla millaista arki ja elämä oli ennen vanhaan, kun mammat ja papat olivat itse lapsia.

Käpylehmät laitumella.

Terhokerhoissa on tutustuttu ihan uusiin paikkoihin, kuten eläinten vanhainkotiin Someron Terhokerhossa. Halikoira-toiminta kiinnosti niin lapsia kuin aikuisiakin Nousiaisten Terhokerhossa. Raisiossa taas tutustuttiin lähiympäristöön Kohtaamisten kartalla. Terhokerhoissa on myös tutustuttu uusiin makuihin, erilaisiin käsityömenetelmiin sekä askartelumateriaaleihin. Yhdessä on ihmetelty, tunnusteltu, kyselty ja oivallettu miten näitä uusia asioita voi käyttää.

Someron Terhokerho tutustumassa eläimiin Tuulispäässä.

Minä olen ihmetellyt miten hyvää leikki ja yhdessä oleminen tekevät niin lapsille, aikuisille kuin ikäihmisillekin. Ja olen ihastellut niin askarteluja, leipomuksia, värejä ja ympärillä olevaa kauneutta luonnossa ja kerhon kohtaamispaikassa. Monet näistä asioista minulta olisi jäänyt huomaamatta ilman tarkkasilmäisiä ja vilkkaan mielikuvituksen omaavia lapsia tai viisaita ja oivaltavia aikuisia. Kiitos terhokerholaiset!

Käpyeläimillä leikkiä 2010-luvulla!

Tässä työssä ehdottomasti parasta ovat ihmiset: kaikki terhokerholaiset vauvasta vaariin, sekä mahtavat vapaaehtoiset, joita ilman kerhoja ei olisi. Lisäksi MLL:n yhdistysten ja SPR:n osastojen väki on tässä mukana, samoin työkaverini täällä Varsinais-Suomessa ja Helsingissä, sekä ihanaiset leikkilähetit ympäri Suomea.

Terhokerhossa voidaan myös piirtää.

Ps! Lastenlaulujen laulaminen Terhokerhossa herättää suuria tunteita ja muistoja. Suomen suosituin lastenlaulu selvisi viime vuonna yleisöäänestyksellä ja äänestyksen voitti Ihme ja kumma. Se on Marjatta Pokelan (1925-2002) säveltämä lastenlaulu, johon sanat hän teki yhdessä Pirkko Koskimiehen kanssa. Laulussa pohditaan maailman moninaisuutta, pieniä ja suuria asioita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s