Äidin harrastuksesta koko perheen elämäntavaksi

nikkari

Totta puhuakseni, minua vähän harmittaa. Puolisoni on vienyt minulta jälleen yhden syyn kiukutella. Enää en nimittäin voi natista siitä, ettei meillä ole mitään yhteisiä harrastuksia.

Pohdimme paikallisyhdistyksessämme alkuvuonna miesten ja lasten yhteisen kerhon, Ukkolan, kohtaloa. Toiminnalle tarvittiin uusi ohjaaja. Mainitsin aiheesta kotona palaverin jälkeen. Ja niin siinä kävi, että taas kerran mieheni yllätti minut. Hän ilmoitti miltei välittömästi, että aloittaisi mielellään uutena vetäjänä. Joitain ideoitakin olisi jo valmiina toteutettavaksi. Menin sanattomaksi.

Nyt meillä on sitten yhteinen harrastus, MLL:n vapaaehtoistoiminta. Lapset kulkevat sujuvasti mukana, perhekeskus on jo tuttu ja turvallinen paikka molemmille lapsillemme. Vuoden ensimmäinen Ukkola mieheni ohjauksessa oli toissaviikolla. Pari isää lastensa kanssa saapui paikalle pelaamaan lautapelejä ja nauttimaan yhteisestä ajasta. Suunnitelmissa on keväällä muun muassa leijan rakennusta ja aitojen soittimien kokeilua punk-hengessä. Isompana projektina edessä on lyhytelokuvan tekeminen äideille, mikäli asiasta innostuneita miehiä ja lapsia on riittävästi. Toivottavasti toiminta tavoittaa tulevaisuudessa hyvin lähiseudun miesväestön.

Vapaaehtoistyö voi parhaimmillaan antaa tekijälleen jotain mittaamattoman arvokasta. Puolisoni on hyvin idearikas, joten Ukkolan vetäjänä hänellä on nyt mahdollisuus päästää luova puolensa valloilleen. Minulle tämä työ (tai harrastus, elämäntapa, miksi sitä nyt kutsuisikaan) on tuonut merkityksellisyyden tunnetta, sekä paljon upeita tilaisuuksia ja mahdollisuuksia. Ja sen yhteisen harrastuksen puolisoni kanssa, tietenkin. Rakastan harrastustani. Ja kun jotain rakastaa, niin sen eteen on paljon valmis myös tekemään työtä. Sitä haluaa vaalia, haluaa kasvaa ja kehittyä yhdessä.

Yksi elämän hienoimmista tunteista on se, kun voi viimein aidosti sanoa jostain, että hei, nyt mä olen löytänyt sen oman juttuni, tämä on todellakin se mun juttu. Sitä tunnetta toivon lämpimästi ihan jokaiselle.

Ja kuka tietää, ehkäpä MLL voisi olla myös sinun juttusi?

Luovaa kevättä kaikille,

Maria

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s