Kesätyöpaikat napataan nyt

Tulihan se sieltä! Talvi. Kesti muutaman viikon ja näköjään suli jo pois.  Mutta kunhan tuli. Tammikuussa kuuluukin olla talvi. Ihan niin kuin näin tammikuussa kuuluu sanoa että on kiva palata arkirytmiin pyhien jälkeen, tulipa jouluna taas syötyä, nyt alan kyllä kuntoilla, tammikuu on niin pitkä, yhtäkkiä on taas jo kevät ja niin edelleen.

Fraaseja tai ei, mutta kyllä se kevät tuntui jo vähän liiankin läheiseltä, kun luimme kesätyöilmoituksia jo joulun välipäivinä. Hädin tuskin oli adventtikynttilät sammutettu niin jo pitäisi innostua kesäkuun työmahdollisuuksista. Työnantajille kesälomien tuuraukset ovat iso asia, joka pitäisi hoitaa muiden duunien ohella. Siksi prosessi aloitetaan hyvinkin aikaisin, jonkun mielestä ihan käsittämättömän aikaisin. Hidastelu ei kuitenkaan auta, sillä työnantajat haluavat nimenomaan saada homman hoidettua ja jatkuvuuden varmistettua mahdollisimman varhain, sillä se vapauttaa heitä ja työntekijöitä muuhun. Aloita siis kesätöiden haku jo nyt, äläkä luota pelkästään julkisiin ilmoituksiin. Kun olet liikkeellä nyt hyvässä vaiheessa, saatat parhaassa tapauksessa saada työnantajan huomion juuri ennen kuin hän aloittaa tuon valtavan hakuprosessin. Kuka tahansa valitsee hyvän, syliin tipahtaneen vaihtoehdon mieluummin kuin valtavan työtaakan, joka ei välttämättä takaa yhtään parempaa lopputulosta.

Jos luit tänne asti ja vielä mietit, että kesätyöt ovat nuorille opiskelijoille, on aika päästää ajatuksesta irti. Kesätyö on vain toinen sana määräaikaiselle työsuhteelle, joita työelämässä on valtaosa. Kuka tahansa voi saada kesätyöstä mahtavan tilaisuuden, oli sitten nuori, vanha tai jotain siltä väliltä. Aurinkolasit siis valmiiksi, kohta on jo kevät!

Hyviä kesätyölöytöjä toivottaen,

 

Tuula

Kirjoittaja toimii Työllisty järjestöön -hankkeen ohjaajana. Hankkeen tarkoituk­sena on tarjota työtä pitkään työttömänä olleille henkilöille. Rekrytoinnin lisäksi hanke tarjoaa yhdistyksille tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita esimiestyöhön ja työnantajavelvoitteiden hoitoon liittyen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s