Terkut Vakka-Suomesta!

muskari_15x10cm

Tervehdys kiireisestä Vakka-Suomesta!

Vuosi vaihtui ja samalla tuli paljon muutoksia ja uusia tuulia Vakka-Suomen MLL:n paikallisyhdistyksiin. Tuli uusia puheenjohtajia, hallituksen jäseniä, muutoksia työntekijäasioihin ja vaikka mitä mielenkiintoista. Ympäri Vakka-Suomea saamme hirmuisesti uutta virtaa paikallisiin hallituksiin. Järjestäytymiskokoukset ovat parhaillaan menossa ja niistä kuulemme varmasti myöhemmin vielä lisää.

Perhekahvilatoimintaa on Taivassalossa ja Vehmaalla aina perjantaiaamupäivisin. Taivassalossa käydään seurakunnan tiloissa ja kävijämäärät ovat aivan hurjia, välillä tuntuu, että tila loppuu kesken ja leipä myös. Taivassalossa perhekahvila pyörii yhden vapaaehtoisen voimin, mutta koko hallituksen tuella. Vehmaalla perhekahvila toimii Seuralassa ja sinne on tulossa käyttötilaa lisää perhekahvilaan. Vehmaalla on kaksi vapaaehtoista hallituslaista, jotka pyörittävät toimintaa ja lisäksi heillä on kahvia keittämässä ja tarjoiluja hoitamassa ihana vapaaehtoinen kylämummi. Hienosti ovat kuntalaiset löytäneet molemmat perhekahvilat ja toiminta on monipuolista.

Perhekeskuksemme Uudessakaupungissa ja Laitilassa jatkavat suht normaalia toimintaansa työtekijäpuliensa kanssa, molemmissa paikoissa on juuri tällä hetkellä tätä kirjoittaessa suurimpana huolena työntekijän saaminen perhekeskukseen- tämä on suurin huoli nyt ja tulevaisuudessa perhekeskuksen arjessa.. Jos nyt kuitenkin keskitymme iloisimpiin asioihin ja todetaan ihan tähän jatkoksi, että kumpikin perhekeskus niin Ipana-Messi kuin Mukulavinttikin ovat täydessä toiminnassa ja tohina on kovaa, suunnitellaan uutta kautta, mietitään uusia juttuja ja varmistetaan vanhojen jo hyväksi koettujen toimintojen pysyvyys. Molemmissa perhekeskuksissa toimii vauvakahvila kerran viikossa ja perhekahvilat kaksi kertaa viikossa. Voimme pitää perhe- ja vauvakahviloita sekä paikkoja kunnossa vapaaehtoisten voimin. Perhekeskuksissa toimii myös erilaisia vertaisryhmiä vapaaehtoisten ohjaajien voimin: Tanssitan vauvaa -ryhmä, Raskaustreffejä, Ompelupiiriä, Terhokerhoja, Erityisiä ja Maitokahvilaa. Näissä ryhmissä käy eri-ikäisiä lapsia ja aikuisia aina oman mielenkiintonsa sekä tarpeensa mukaisesti. Molemmissa perhekeskuksissa on siis toimintaa monena päivänä viikossa ja käyntimäärät ovat koko ajan kasvussa.

Vakka-Suomen alueen paikallisyhdistyksillä on kaikilla omat Facebook-sivut, suosittelen kaikkia käymään tsekkaamassa tarkemmat tiedot ja toiminnot kunkin paikallisyhdistyksen omilta sivuilta:

Oikein ihanaa alkanutta vuotta 2016!

Toivottelee, Jonna Nurminen /Koordinaattori, perhekeskustoiminta Vakka-Suomi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s