Joulu sydämessä

IMG_0045

Yksinäisyys korostuu surullisesti juuri silloin, kun kaikki kokoontuvat rakkaidensa kanssa viettämään joulua. Samoin perheenjäsenten välit kiristyvät usein turhan paljon, kun odotukset joulun suhteen eivät toteudukkaan.

Jos onnistuisimme vähentämään paineitamme liittyen jouluun, niin siitä nauttiminen varmasti helpottuisi. Mitä jos joulun tärkein tehtävä onkin pysähtyä ja rauhoittua eikä se, että hankitaan lahjoja lapsille, tehdään joulusiivous tai valmistetaan ruokaa ylenpalttisesti?

Kun lapsilta ja nuorilta kysytään mitä he eniten toivovat, se on aikaa vanhempien ja muiden läheisten kanssa. Tämä toive kuullaan varmasti myös näin jouluna. Joululahjojen suuri määrä ei tee joulusta täydellistä, vaan täydelliseksi sen tekee yhteinen, kiireetön yhdessäolo. Kynttilänvalossa pöly ei näy, ja kun leikitään ja lauletaan yhdessä, ei kukaan huomaa, jos joulusiivous on jäänyt tekemättä.

Joululahjavinkkinä haluaisin jakaa vinkin, jota olemme innolla käyttäneet suvussamme: yhteisestä tekemistä. Sukulaisten vieminen teatteriin, retkelle tai kutsu teemaillalliselle on hauska ja ekologinen lahja, jossa on mukana myös sitä yhteistä aikaa.

Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat osallistuneet niin Joulupuu -lahjakeräykseen sekä niitä, jotka ovat osallistuneet Hyvä Joulumieli -keräykseen. Näiden avulla perheissä, joissa raha on tiukassa, voidaan saada arkeen pieni kultareuna jouluna.

Jos maailma tuntuu joskus kovalta ja kylmältä, niin onneksi ihmisten hyvyys kuitenkin vie voiton. Toivottavasti voisimme kaikki tuntea lämpimän joulun sydämissämme riippumatta siitä, olemmeko jouluaattona yksin tai porukalla. Ja jollei ole ketään läheistä, jota voisi jouluna muistaa, niin aina löytyy vieraita jotka ilahtuvat siitä, jos välitämme heistä. Onni ei ole saamista vaan antamista.

Terveisin, Janina

piirin toiminnanjohtaja

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s