Hyvä minä, hyvä me, hyvä meidän joukkue!

TJ hankkeen koulutuskuvia 059m

Oletko joskus saanut kiitosta työstäsi? Tai jostain ei-niin-mukavasta kotihommasta, jonka olet kuitenkin jaksanut hoitaa? Eikös tunnukin aika hyvältä, erityisesti jos olet omastakin mielestäsi kiitoksesi ansainnut. Valitettavan moni myös muistaa sen, miltä tuntuu, kun kukaan ei kiitä, ei huomaa eikä huomioi. Kyllä jokainen ansaitsee kuulla tehneensä hyvin.

Voisiko kiitos ja onnistumisen juhlistaminen olla kuitenkin enemmän meidän jokaisen omissa käsissä, ei ulkoistettuna esimiehelle, työkaverille tai puolisolle? Miten voin odottaa muiden huomaavan onnistumiseni, jos en huomaa sitä itse? Miten osaan kertoa osaamisestani vaikkapa työnhaussa, jos en itse tietoisesti huomioi onnistuneita projekteja, esiintymisiä, tapahtumajärjestelyjä, mitä tahansa hyvin hoidettuja työtehtäviä? Itsensä kiittämiseen ei tarvita maailmaa mullistavaa keksintöä tai vuosien urakkaa. Pienetkin asiat kannattaa huomioida – pian näet pienistä asioista koostuvia kokonaisuuksia ja edessäsi onkin erityisosaamisalueesi. Onnistuminen voi olla tyytyväinen asiakas, selkeästi kirjoitettu muistio tai puhdas lattia. Muistele hetkiä, jolloin olet ollut tyytyväinen itseesi, kokenut tehneesi parhaasi. Nauti tunteesta ja kerro siitä muillekin. Osaamisesi tulee esiin ja sinun on entistä helpompi kuvailla sitä myös muille. Kun arvostat itseäsi ja osaamistasi, et myöskään murru yhtä helposti pienten vastoinkäymisten edessä.

Nyt jouluvaloja asentaessa ja kynttilöitä sytytellessä on hyvä pysähtyä miettimään, missä kaikessa olen onnistunut kuluvana vuonna. Hommat eivät lopu tähänkään, mutta aina välillä voimme palata siihen kutkuttavan lämpöiseen tunteeseen: ”hyvä minä”.

Onnistumisen riemua toivottaen,

Tuula

Kirjoittaja toimii Työllisty järjestöön -hankkeen ohjaajana. Hankkeen tarkoituk­sena on tarjota työtä pitkään työttömänä olleille henkilöille. Rekrytoinnin lisäksi hanke tarjoaa yhdistyksille tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita esimiestyöhön ja työnantajavelvoitteiden hoitoon liittyen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s