Vilskettä ja joulunodotusta Marakatissa – viikko 48

Maanantai 23.11

Viikko Perhekeskus Marakatissa lähti käyntiin tavallisen vauhdikkaasti kello 10 alkaneella vauvakahvilalla. Ikkunasta näkyi kauniisti viikonlopun aikana satanut ensilumi, vaikka vauvakahvilan nuorimpien kävijöiden katseet tietenkin olivat jo uusissa leikeissä.
Äideille tietoa ja opastusta tarjosivat Mancuda- esittelijä Sirri ja kantoliinayhdistyksen Oona, jotka esittelivät kantoreppujen kätevyyttä.
Päivän tahti jatkui vilkkaana niin keittiön kuin salin puolella aina kolmeen asti ja kahden aikaan iltapäivällä joukkoon sekoittui myös kansainvälisen kahvilan kävijöitä. Kansainvälisen kahvilan toiminnassa mukana olivat myös vapaaehtoiset Aija ja Liza.
Pikku-Heiskassa tanssahdeltiin iloisen musiikin tahdissa jälleen kerran kello 16-17.30, kun Tanssitan Vauvaa- ryhmä kokoontui yhteiseen hetkeen, tanssiohjaajan johdolla.

Wordpress_maksu2015

Tanssitan Vauvaa- ryhmäläiset tanssin pauloissa.

Tiistai 24.11

Tiistait ovat Marakatissa aina touhukkaita, sillä päivän ohjelmaan kuuluu askartelua. Tänään lapset saivat loihtia pestyistä pilttipurkeista, liimasta, karkeasta merisuolasta ja kimalteesta lumipallojen näköisiä tuikkukuppeja. Luomukset olivat upeita ja jotkut intoutuivat tekemään ”lumipalloja” myös perheenjäsenilleen.
Kello 10:30- 11:30 Perhetalon toisessa kerroksessa pidettiin Hali-pysäkki niminen Shindo kurssi 3 -5 -vuotiaille ja heidän vanhemmilleen. Kurssilla harjoiteltiin rentoutumista ja rauhoittumista eri menetelmin, koskettelemalla ja tunnustelemalla. Kaikkien lapsien suosikki näytti olevan varvashieronta, jonka aikana koko sali hiljeni ja lapset keskittyivät siihen, että heitä hellittiin. Kurssista vastasi Riitta Mursula-Innanen.

bb

Kaija opastaa askartelussa.

wp1

Hali-pysäkissä kokeiltiin Siilinpesä- nimistä rentoutumisharjoitusta

Keskiviikko 25.11

Kuusi äitiä vauvoineen saapui sateista säätä pakoon Marakattiin, kun keskiviikon Tanssitan Vauvaa- ryhmä kokoontui ohjaajan johdolla kello 10.30-12.00. Kello yhdestä eteenpäin kokoonnuttiin viettämään vauvatreffejä Johannan ja Rean kanssa. Aiheena oli muun muassa kantoliinat ja niistä kertomassa jo maanantaista tuttu Oona. Muuten Marakatin väki vietti päivän siivotessa ja järjestellessä.

Torstai 26.11

Perhekeskus Marakatissa vietettiin musikaalista torstaipäivää, kun perhekahvilalaisia laulatti Kaija ja Katja. Kaikille tutut laulut muuntautuivat näppärästi jouluisimmiksi sanoja vähän vaihtamalla ja lisäksi laulettiin perinteisiä joululauluja, kuten ”Kulkuset”.
Pikku-Heiskassa kokoonnuttiin kello 9-11 Leppiskerhoon pariin, jossa kerholaiset kokeilivat taikamaalausta musiikin tahtiin ja tutkivat eri tunnetiloja. Kerholaiset saivat nauttia myös tunnetiloja tutkivasta teatteriesityksestä.
Kello 17 alkaen starttasi vielä vauva- ja perhemuskari, jonka aikana tiloissa toimi myös iltaperhekahvila.

wp2

Leppiskerholaisten taikamaalauksia.

wp3

Perhekahvilan lauluhetki sisälsi joulun tunnelmaa.

Perjantai 27.11

Perhekahvila käynnistyi normaalisti kello yhdeksän, ja toiminta jatkui kello 12 asti. Perhekahvila keräsi mukavan määrän väkeä sateisesta säästä huolimatta.
Kaiken kaikkiaan viikko Perhekeskus Marakatissa oli touhukas, railakas ja täynnä iloa ja naurua.
Torstaina hyllyille ja ikkunalaudoille ilmestyneet tonttuperheet piristivät entisestään Marakatin ilmettä ja toivottelivat perheille iloista joulunodotusta!

wp4

Marakatista kirjoitti Marakatin harjoittelija Johanna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s