500 työpaikkaa, 1 500 työnhakijaa ja 37 työnantajaa

tj10 5

Valitsin sitten liian kevyet vaatteet. Nyt ei saa näyttää, että palelee. Toivotaan vaan, ettei ala sataa. Väsyneen näköinen kampaus kertoo yöjunasta ja epätoivoisesta kaunistautumisesta jossain Humppilan ja Turun välillä. ”Haidekenille, kiitos!” Taksikuski ei kehtaa sanoa, että me turkulaiset lausutaan se ”Heideken”.

Kun pääsin puhumaan työhaastattelussa niistä asioista, joista minulla oikeasti oli paljon ajatuksia, ei katkonainen yöunikaan tuntunut enää missään. Vuosien HR-kokemus oli tuonut minut yllättävän paikan eteen, kun olin saanut selville, että MLL:n Varsinais-Suomen piirissä oli jo yhdeksän vuotta toiminut työllistämiseen ja yhdistysten työnantajaopastukseen keskittynyt Työllisty järjestöön -hanke. Hankkeen ohjaajan työ kuulosti sopivan erilaiselta ja silti sopivan samanlaiselta, ja uskaltauduin kurkistamaan järjestömaailmaan.

Vuoden aikana olen lukenut toista sataa cv:tä, käynyt läpi tuhansia työpaikkailmoituksia ja ennen kaikkea tutustunut kymmeniin osaaviin ammattilaisiin. Nuo ammattilaiset ovat asiakkaitani, kuka mistäkin syystä joskus työttömyyden kokeneita varsinaissuomalaisia. Toimistotyöntekijöitä, insinöörejä, toimitilahuoltajia, tradenomeja, maistereita, perhekeskustyöntekijöitä. Työhistoria, koulutustausta tai työttömyyden syy voi olla aivan mikä tahansa, mutta yhteistä asiakkailleni on motivaatio, peräänantamattomuus ja uskallus venyttää omia rajojaan. Alueen yhdistykset ja järjestöt tarjoavat eri alojen ammattilaisille tai uutta uraa etsiville työkokeilu- tai palkkatukipaikkoja, jotka usein toimivat hyvänä ponnahduslautana seuraavaan työhön. Yhdessä näiden asiakkaiden kanssa etsimme keinoja jatkaa polkua eteenpäin, kohti sitä unelmien työpaikkaa. Taikuutta täällä ei tapahdu, mutta pieniä kohtaamisia ja monesti suuria vastauksia.

Parasta työssäni ovat ne hetket, kun joku saavuttaa unelmansa. Kun saa olla jokin pienen pieni osa sitä kokonaisuutta, joka loistaa varmana ja onnellisena. Tai joka uskaltaa sanoa ääneen, että jännittää tai tarvitsee tukea. Kun saa seurata kasvua ja antaa sille kasvulle voimaa. Siksi kai täällä ollaan, tukemassa toinen toisiamme ja tekemässä sitä, mitä kukanenkin meistä parhaiten osaa.

Ja nyt osaan minäkin sanoa ”Heideken”.

 

Työllisty järjestöön -hankkeen tarkoituk­sena on tarjota työtä pitkään työttömänä olleille henkilöille. Työn lisäksi hanke tarjoaa yksilöllisiä tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita jatkotyöllistymisen tuke­miseksi. Hanke myös tukee työnantajina toimivia yhdistyksiä. Rekrytoinnin lisäksi hanke tarjoaa yhdistyksille tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita esimiestyöhön ja työnantajavelvoitteiden hoitoon liittyen.

Lisätietoja Työllisty järjestöön -hankkeesta:

Ulla Koivunen, projektipäällikkö, ulla.koivunen@mll.fi, p. 045 1332 936

Tuula Kukkonen, ohjaaja, tuula.kukkonen@mll.fi, p. 044 736 8410

Ilona Karilainen, assistentti, ilona.karilainen@mll.fi, p.045 135 9000

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s