Lahjaksi aikaa

kylamummi_10x15cm

Näin syksyllä puiden lehtivihreän paetessa puiden runkoihin kylmyyttä pakoon, lehtien muut värit tulevat esille. Ruskan väriloisto on aina yhtä hieno kokemus.

Saman tunteen tavoitan, kun uudesta, ensin etäisestä tuettavastani tulee esille uusia piirteitä, jotka kertovat luottamuksen rakentumisesta. Se saattaa olla hymy, toisinaan jopa kiitos erotessamme.

Antaessani muutaman hetken vapaa-ajastani lasten ja nuorten tukihenkilötoimintaan autan niitä, jotka eivät muutoin saa tarpeeksi huomiota aikuisilta.

MLL:n tukihenkilötyössä juuri aika on se lahja, jonka tuettavillemme voimme antaa. Läsnäolo on mielestäni arvokkainta, mitä toiselle ihmiselle voi antaa.

Tuettavien lasten ja nuorten elämäntilanteet ovat moninaiset. Joku kärsii erilaisuudesta, kun ei ”mahdu” toisten joukkoon. Jollakin on ongelmia koulussa ja toisen pulmatilanteet taas liittyvät kotiin ja perhetilanteisiin. Tukihenkilön tehtävänä on olla mukana arjessa ”arjen enkelinä” antamassa aikaansa siellä, missä sitä tarvitaan.

Yhteistä kaikille tuettaville lapsille ja nuorille on se, että ainakin kaksi kertaa kuukaudessa vapaaehtoinen aikuinen antaa heille aikaansa.

Yhdessä tekeminen voi olla monenlaista. Hienolla ilmalla luontoretket, joissa on eväitä mukana – vaikkapa kuppi kuumaa kaakaota – ovat suosikkejani. Mölkky- tai petanque-peli kulkee helposti mukana. Kesäkeleillä voi mennä vaikkapa pelaamaan minigolfia. Huonolla ilmalla voi käydä ihmettelemässä kirjaston antia, katsoa elokuvan popcorneja unohtamatta tai mennä hohtokeilaamaan.

Harrastuksiakin voi yhdessä etsiä. Oli se sitten sirkuskoulu, tanssi, partio, salibandy, budolaji tai vaikkapa biljardi, on sen löytäminen arvokasta.

Jokaisella tukitapaamisella sisälläni asuu kiitollisuus. Minä kelpaan. Minä osaan. Minun lahjani otetaan vastaan. Uudet kokemukset kutoutuvat raitoina elämäni räsymattoon.

”Ihminen tarvitsee ihmistä

ollakseen ihminen ihmiselle,

ollakseen itse ihminen.”

(Tommy Tabermann)

Marjut Brunila, vapaaehtoinen tukihenkilö

Kuva: MLL/Matti Matikainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s