Leikkilähetin työarki on yhtä suurta leikkiä

Piirin leikkilähetti Hanne kertoo työstään leikin ja riemun lähetteliläänä. Leikkilähetti työskentelee ahkerasti Terhokerhojen parissa, missä ikäihmiset ja lapset kerhoilevat yhdessä.

Hanne jatkoi virkkeitä tummennettujen lauseiden jälkeen.

Mamma Mara-katin kirppis 040615 100

Tänään kun heräsin, join kupillisen teetä ja valmistauduin uuteen työviikkoon viikonlopun MLL:n järjestöristeilyn jälkeen.

Leikki on minulle tapa hahmottaa maailmaa. Se on osa arkeani sekä tietysti työtäni.

Sadekelillä pelkään, etten ehdi hyppiä lätäköissä punaisilla kumisaappaillani.

Lapsuudessa leikin kaikkien kanssa. Päiväkodissa leikin kavereiden kanssa, kotona sisarusten sekä vanhempien kanssa, tätien ja serkkujen kanssa. Osaisin leikkiä myös yksin.

Leluja ostan liian usein. Tädin roolissa ostan kaiken maailman leluja sisarusteni lapsille. Viihdyn lelukaupoissa mielettömän hyvin. En aina halua edes ostaa mitään, kunhan vain saan hypistellä uusia leluja ja pelejä. Viimeksi ostin Duploja.

Lastenlauluja laulan silloin kun laulattaa, todella usein päivittäin. Usein laulan myös virsiä, jotka soivat päässäni. Vapaa-ajalleni harrastan kuorossa laulamista.

Viikonloppuisin haluaisin nähdä pihalla ja puistoissa leikkiviä lapsia ja aikuisia. Leikki tekee hyvää kaikenikäisille, myös aikuisille tekee hyvää heittäytyä leikkiin ja riemuun.

Jos olisin joku muu lähetti kuin leikkilähetti, olisin pyörälähetti. Sellainen, joka ajelisi pitkin kaupunkia tuottamassa muille hyvää mieltä. Kärrystäni saisi teetä ja teen jälkeen halauksia. Hyvänmielenlähetti.

Lempi asia työssäni on ihanat vapaaehtoiset ja Terhokerhoissa käyminen. Terhokerhoja pyörittää yli 70 vapaaehtoista.

Työpäiväni eivät ole tylsiä. Kliseinen ”kahta samanlaista päivää ei ole” sopii työpäiviini täysin.

Työpöydältäni löytyy kauheasti roinaa. Sieltä löytyy Terhokerho-esitteitä ja –julisteita, postia vapaaehtoisille, leluja ja kirjoja.

Terhokerhot sopivat sellaisille ihmisille, jotka haluavat tutustua erilaisiin ihmisiin ja viettää aikaa niin lasten, aikuisten kuin ikäihmisten kanssa. Terhokerhoja löytyy Varsinais-Suomesta 22, 20 eri kunnasta.

Ihanin muistoni Terhokerhosta on, kun yhdessä kerhoillassa rouva ja vauva kohtasivat. Vauva istui äitinsä sylissä toisella puolella pöytää kun rouva lirkutteli hänelle iloisesti. Vauva konttasi pöydän yli välittämättä kukista ja roinasta pöydällä suoraan rouvan luo ihmettelemään häntä. Kaksikko ei juuri puhunut toisilleen vaan ihmettelivät vuoroin toisiaan ja nauttivat hetkestä. Kerhosta lähtiessään rouva tuli sanomaan minulle kiitos sydämensä pohjasta.

Tänään pitäisi vielä valmistautua huomisiin Terhokerhojuttuihin. Huomenna menen muun muassa Auraan, jossa avataan huomenna uusi Terhokerho.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s