Juhannuksen paras nuotioherkku: MLL tikkupulla

Sanotaan, että järjestötyössä työnkuvat eivät aina ihan pidä paikkansa vaan töitä tehdään siellä missä tarvitaan. Noin kuukausi sitten akuutein tarve oli yllättäen saada jostain  tikkupullataikinaa tukihenkilöiden iltaan, ja niin infotyöntekijä ja viestintäassari sotkivat kätensä jauhoihin. Tässä oivallinen idea myös juhannukseen, mikäpä sen hauskempaa kuin tehdä yhdessä lasten kanssa nuotiolla tikkupullia ja dipata niitä hilloon!

ohjeTaikinasta oli tilattu kaksi versiota, normaali ja gluteeniton. Hyvin lyhyen etsimisen jälkeen päädyimme noudattamaan Marttojen tikkupullataikinaohjetta sekä gluteenitonta vaihtoehtoa johon tuli perunaa – ja silkkaa voimaa.

Marttojen tikkupulla

Gluteeniton pullataikina

perunataikina

takina annukka

Gluteeniton tikkupulla oli infotyöntekijän Annukan todellinen taidonnäyte, sillä molemmat leipureista oli hyvin skeptisiä ohjeen nähtyään: ”Viisi minuuttia sähkövatkaimella? Ja oikeasti, perunaa?!” Mutta kovasti saimme kehuja molemmista taikinoista seuraavana aamuna, vaan jää nähtäväksi annetaanko meille enää uudelleen taikinatyötä..

Kertokaa kommenteissanne omista tikkupullakokemuksista, maltatteko paistaa ne kypsiksi vai tuleeko pullista perinteinen ”päältä musta, sisältä raaka”?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s